Mord på Hermodsdal i Malmö

En 20-årig man blev på torsdagskvällen ihjälskjuten och en 22-årig fick livshotande skador vid en skottlossning på Eriksfältsgatan vid Gullviksborg i Hermodsdal, Malmö. Larmet till polisen kom cirka 20 över tio på kvällen från vittnen som hört flera smällar. En 28-årig man har anhållits som misstänkt för mordet och mordförsöket.

20-åringen som blev ihjälskjuten på torsdagen ska vara Ibrahim ”Ibbe” Badawi som också beskjuten på Holma i somras. Han har tidigare bland annat dömts för hot mot en sjuksköterska samt länkats till narkotikahandel i polisens spaningsregister.

Den 22-årige mannen som enligt uppgift heter Ahmad Alshhabe har tidigare varit häktad som misstänkt för inblandning i mordet på Nermin Karamehmedovic som skedde på Munkhättegatan i Malmö i februari förra året. Han släpptes senare ur häktet. Han har även suttit häktad misstänkt för inblandning i ett grovt narkotikabrott.

Antalet skjutningar i Malmö har under flera år legat väldigt högt. Medan det gått ner mycket kraftigt i Göteborg finns ingen sådan utveckling i Malmö. En preliminär och osäker beräkning ger vid handen att det skedde 57 skottlossningar i Malmö år 2015, 63 år 2016 och hittills i år har det skett 44 om vi inte räknar rån och liknande. Antalet dödade i skottlossningar var 4 2015, 7 år 2016 och hittills i år 6 stycken.

Den gripne 28-åringen är känd av polisen sen tidigare, men inte för några våldsbrott utan för bedrägeribrott. Nermin Karamehmedovic var ledare inom den så kallade M-falangen och denna kriminella gruppering var inblandad i en stora bedrägerihärva.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements