Vår tid är nu – en märklig TV-serie

En TV-serie i stort sett helt inspelad i Göteborg men som ska utspela sig i Stockholm är faktisk rätt märkligt. Det känns oerhört konstigt att se välkända göteborgshus som ska föreställa hus i Stockholm.

Det finns helt klart också andra märkligheter och missar. I ett avsnitt använder källarmästaren på restaurangen, den vidrige av de två bröderna Lövander,  ordet ”skattetryck”. Ett ord som inte användes eller ens fanns på 1940-talet eller 1950-talet. Sådant är bara slarvigt av producenter och regissörer.

En annan sak som är direkt felaktigt är att en person, systern i familjen Lövander, som missbrukar preludin (eller ritalina) dvs amfetamin helt plötsligt injicerar morfin. Det är inte trovärdigt för fem öre. Amfetamin är uppiggande, morfin är ju motsatsen. Den som missbrukar amfetamin brukar inte bruka eller missbruka morfin. Dessutom går ingen direkt från piller till att injicera på det sätt som sker i filmen. Det troliga är i så fall att hon skulle dött. Här pratar vi nog om en situation där ingen av de som producerar TV-serien har någon som helst erfarenhet eller kunskap om narkotika. Vem har förresten morfin hemma? Och dessutom en injektionsspruta?

Sådana här saker skapar trovärdighetsproblem för TV-serien. Framförallt att Göteborg ska föreställa Stockholm är underligt, medan de andra småsakerna i det stora hela inte betyder så mycket, men de är helt fel och visar nog på en bristfällig produktionsprocess.

Med tanke på de fel och märkligheter jag upptäckt misstänker jag att det kan finnas ytterligare saker som jag inte kan upptäcka på grund av bristande kunskaper men som andra upptäckt. Det underliga med att Göteborg ska föreställa Stockholm har nog däremot de flesta upptäckt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements