Vapensmugglare misstänks ha mördat man utanför Ljungskile

Tidigt på söndagsmorgonen den 12 november hittades en död man i de nedbrända resterna av huvudbyggnaden på Ulvöns vandrarhem utanför Ljungskile. Den döde hittades av brandkåren och efter att polisen larmats till platsen greps två män som befann sig på ön. Två dagar senare häktades de båda männen, misstänkta för att tillsammans och i samförstånd ha mördat. En yngre man och en äldre man.

Den dödade är en man i 35-årsåldern som är hemmahörande i Dalarna, men som när han blev mördad arbetade på Ulvön som en slags vaktmästare på vandrarhemmet.

Den lite yngre man, Edis Sijamhodzic, som misstänks ligga bakom mordet levde enligt sin advokat Sverker Matsson på vandrarhemmet vid tidpunkten för mordet. Han dömdes så sent som i slutet av september till tre års fängelse för grovt vapenbrott och grov smuggling. Enligt både tingsrätten och hovrätten smugglade mannen i mars in åtta halvautomatiska pistoler via Balkan till Norrköping tillsammans med en släkting.  Domen har dock överklagats till Högsta domstolen och därför inte vunnit laga kraft ännu.. Sedan den första domen meddelades av Norrköpings tingsrätt i somras har den misstänkte mannen varit på fri fot i väntan på att hans straff ska vinna laga kraft.

Sijamhodzic är tidigare, 2012, också dömd till fängelse för väpnat rån mot en bensinmack i Väne-Åsaka tillsammans med Denis Pajo och Sasa Zaric. Han var då bosatt i Uddevalla medan rånkumpanerna var bosatta i Trollhättan. 2007 dömdes han för för misshandel, bedrägeri och anstiftan av övergrepp i rättssak till samhällstjänst.

I tisdags omhäktades Edis Sijamhodzic för mordmisstankarna. Enligt kammaråklagare Daniel Veivo-Pettersson väntar polisen fortfarande på svar från analyser som har gjorts vid den misstänkta brottsplatsen. Dessutom ska fler förhör hållas med både vittnen och den misstänkte mördaren själv.

Via sin advokat Sverker Mattsson motsatte sig den misstänkte mördaren att han skulle omhäktas i ytterligare två veckor. Mannen nekar till brott.

Även den äldre mannen, Olaf Knut Eriksson, som släpptes från häktet efter en vecka är fortsatt formellt misstänkt för mord och mordbrand. Även han nekar till misstankarna. Han är norsk medborgare utan fast adress.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements