Ytterligare ett attentat kopplat till konflikten i Vårvädersligan

På en vecka har det först skett en skjutning i Kvillestaden, två försök till mordbränder och tre handgranater riktade mot lägenheter och en bil. Alla händelserna är en del av en konflikt inom det kriminella nätverket i södra Biskopsgården, Vårvädersligan.

Den första skottlossningen i Kvillestaden handlar om att någon från familjen Kastrati eller någon person kopplad till familjen Kastrati sköt mot en bil innehållande någon från familjen Jobe eller kopplad till familjen Jobe,

Centrala personer i konflikten är Berat Kastrati och Eddie Jobe (Fifty) som båda tidigare var ledare i det kriminella nätverket i södra Biskopsgården. Berat Kastrati sitter för närvarande i fängelse medan Eddie Jobe nyligen frikändes från penningtvätt.

I Kvillestaden där skjutningen inträffade bor Adrian Kastrati, kusin till Berat Kastrati, och hans familj. Som ett svar på skjutningen sprängdes en handgranat utanför det hus i Lundby där föräldrarna till Berat Kastrati bor. Dessutom försökte några tända eld på en lägenhet kopplad till familjen Kastrati. Även ett försök till mordbrand mot ett radhus i Biskopsgården kan ha en koppling till konflikten. Den handgranat som föstes vid en bil på Myntgatan i Kvillestaden riktade sig tydligt mot en medlem i familjen Kastrati.

Igår kväll kastades så en handgranat in i en lägenhet som sannolikt är knuten till familjen Jobe då flera av dem är skrivna på Sommarvädersgatan där händelsen tycks ha inträffat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements