Hedersrelaterat gängbråk i Falun slutade med en mördad

Den 1 december utbröt ett omfattande bråk mellan två ungdomsgrupper, gäng, i den lilla orten Karlslund en liten bit söder om Falun. Totalt var omkring 10 personer inblandade i bråket, alla mellan 20 och 25 år gamla.

En person, Rasmus Eriksson, knivhöggs till döds och avled på plats. Två personer fördes till sjukhus, De ene av dem, Simon Norberg, allvarligt skadad medan den andre var lindrigare skadad. Sammanlagt 5 personer greps och två av dem, P*tr*k S*lj*v*k och Daniel Andersson är häktade som misstänkta för mord och försök till mord. Båda förnekar brott.

Den 23-årige P*tr*k S*lj*v*k som bor i den aktuella villan i Karlslund förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret. Det mesta handlar om trafikförseelser. I början av oktober i år meddelades han kontaktförbud mot en kvinna. Enligt beslutet fanns det risk att han skulle begå brott, förfölja eller på annat sätt trakassera kvinnan, som anmält honom för tre fall av misshandel.

Enligt vissa uppgifter har S*lj*v*k hotats av personer som troligen är vänner eller närstående till kvinnan. Han ska därför ha flyttat hem till föräldrarna i Karlslund igen. Bara en halvtimme innan angreppet på honom ska han enligt vissa uppgifter ha mottagit konkreta hot om att folk skulle komma dit och ta hand om honom.S*lj*v*k ska då ha kontaktat ett par vänner som kom till platsen.

Rasmus Eriksson som kanske inte varit direkt inblandad i konflikten mellan gängen var chaufför åt Borlängegruppen. Vid ankomsten till Karlsund ska gänget från Borlänge (5 personer utöver Rasmus Eriksson) ha angripit P*tr*k S*lj*v*k och hans vänner. 3 av personerna från Borlänge är misstänkta för grov misshandel men inte häktade.

Gänget från Borlänge har eventuellt kopplingar till S*lj*v*ks tidigare flickvän men det kan också hända att det handlar om ett rykte att han skulle ha misshandlat en annan kvinna. I vilket fall som helst tycks det handla om ett hedersrelaterat bråk mellan två grupperingar som slutade med mord.

PS 2019-08-27. P*tr*k S*lj*v*k friades så småningom i hovrättsförhandlingarna.

Advertisements