Oacceptabelt brandattentat mot synagogan i Göteborg

Ett 10-tal män kastade bensinbomber mot den stora synagogan i Göteborg under lördagskvällen. Männen var svartklädda och troligen nazister. Branden fick inte fäste i något och släcktes snabbt av tillkallad brandkår. Men de ungdomar som hade fest i församlingshemmet invid synagogan blev av naturliga skäl skrämda av angreppet.

Judiska församlingens ordförande Allan Stutzinsky knyter dock det hela till Trumps erkännande av Jerusalem som israelisk huvudstad. Han har dock en naiv syn på politik och mycket dåligt kunskap om den politiska verkligheten i Göteborg så han kan inte tas på allvar.

Det kan dock inte helt uteslutas att det handlar om att en grupp muslimska eller palestinska ungdomar utfört attentatet. Men det troliga är nog att det handlar om ett nazistiskt attentat. Nazister har utfört flera terroristdåd i Göteborg och detta attentat som synagogan nu utsatts för ligger i linje med deras historiska agerande i Göteborg.

I vissa tidningar uppges det att nazisterna tidigare under sökt tillstånd att demonsterar utanför synagogan, Det är en felaktig uppgift. Polisen gav dem tillstånd att går på en gata ungefär 200 meter från synagogan, två kvarter bort och utom synhåll. Någon nazistdemonstration har inte heller rört sig när synagogan vilket moderatpolitikern Ransgård påstår. Han är som vanligt oinformerad och okunnig.

Tre personer greps under natten till idag och har anhållits för attacken. Polisen är förtegen när det gäller uppgifter om händelsen som rubriceras som försök till mordbrand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Oacceptabelt brandattentat mot synagogan i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.