Våldsamt muslimhat är mycket vanligare än våldsamt judehat

Nazistiska terrorister har de senaste åren genomfört mellan 50 och 100 terroristdåd per år i Sverige. Det handlar främst om anlagda bränder på flyktingförläggningar men också om mord på homosexuella och invandrare samt attacker mot moskéer, muslimer, vänsteraktivister, vänsterbokhandlar och antirasistiska demonstrationer. Mordbränder och bombdåd samt serieskjutningar är det som förekommer.

Nazistiskt och rasistiskt högerextremt våld är vardagsmat i Sverige. Våld riktat mot invandrare och muslimer är vardagsmat i Sverige.

Våld riktat mot judar förekommer också. Men det är inte på något sätt lika vanligt som våld mot invandrare eller muslimer. Att antisemitiskt våld mot judar skulle vara vardagsmat som Orrenius i DN påstår med anledning av bensinbomberna mot stora synagogan i Göteborg är helt enkelt inte sant. Det är dumheter och inget annat. Lögn helt enkelt. Synagogan i Göteborg har aldrig tidigare utsatts för någon attack och någon hotbild har inte funnits.

Samtidigt är det så att judar är en mycket mindre grupp i samhället än muslimer. Något som eventuellt kan innebära att judar kan vara mer utsatta för våld än muslimer trots att det antsemitiska (antijudiska) våldet är mycket mindre i omfattning än det antimuslimska.

Vilka som ligger bakom attentatet mot synagogan i Göteborg är i nuläget oklart. Ett tiotal maskerade ungdomar uppges ha deltagit i kastandet av bensinbomber. Med tank på den historia som Sverige har av nazistiskt våld kan det mycket väl vara nazister som utfört attentatet mot synagogan. Samtidigt kan det förstås också vara ungdomar med muslimsk bakgrund alternativt palestinsk bakgrund. I så fall handlar det sannolikt om en koppling till Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Men det är också känt att vi i Sverige har nazister med muslimsk bakgrund. En av dem agerade exempelvis provokatör när nazisterna misslyckades med att demonstrera i Göteborg i samband med Bokmässan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements