USA vill försämra nätneutraliteten men en del bloggare är ute och cyklar

Den förvirrade bloggaren Anders Romelsjö som tror att USA är djävulen i fysisk form har hängt på ett par artiklar i DN om nätneutralitet och ett förslag i FCC, den US-amerikanska nätmyndigheten. Förslaget går ut på att ta bort ett tillägg kring nätneutralitet som infördes av Obama-administrationen. Om detta tillägg tas bort så får USA ungefär samma regler som EU och Sverige har, just nu har de hårdare regler.

I Sverige har Telia också gjort precis det som det varnas om i texten hos DN. Fast omvänt. Billigare för att besöka vissa sidor istället för dyrare. De har nämligen olika priser för olika sidor på nätet. Att besöka Facebook och flera andra sociala medier är nämligen gratis och räknas inte av från den surf som ett mobilt bredbandsabonnemang tillåter. Att besöka andra webbsajter kostar däremot surf. Det betyder att Telia med flit gynnar vissa företag och internetsidor.

I Sverige och EU blockeras också tillträde till vissa webbsajter och lagar som tvingar operatörer avslöja vilka sidor en användare surfar på och vad de gör på nätet har också införts.

Att Sverige och EU redan i praktiken har de regler som FCC vill återinföra i USA har varken Romelsjö eller som det verkar DN-journalisten Jonas Desai förstått. För Romelsjö blir det hela därför ytterligare ett bevis på att USA är djävulen själv. Men han förstår inte vad han skriver om och han har fått en hel del om bakfoten. USA är ett eventuellt blivande problem i sammanhanget, men Europa och Sverige är redan ett större problem när det gäller nätneutraliteten.

Naturligtvis bör vad som eventuellt kan hända i USA uppmärksammas, men det är inte USA som är värst i klassen. EU och Sverige är värre och i Syrien, Anders Romelsjös älsklingsland och där hans älsklingsdiktator Assad finns, hans andra favoritland Ryssland samt Kina finns inte nåt fritt Internet. För att nämna några länder där internet inte är fritt. Anders Romelsjö är utan tvekan en stor hycklare förutom att han också är förvirrad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “USA vill försämra nätneutraliteten men en del bloggare är ute och cyklar”

 1. ”Den förvirrade bloggaren Anders Romelsjö som tror att USA är djävulen i fysisk form …”

  Ja där är för fan inte många hästar hemma. Kommentarsfälten fylls dessutom till största delen av en massa jävlar som spär på denne bloggarnisses redan skruvade teorier. Modering av kommentarerna är det knappast frågan om utan istället är det bloggarnisse själv, som skruvar till det mer. Dessutom har han ibland den jävligt dåliga smaken att publicera sin husgud Nazze-Janne (hans som mer och mer glidit över från Mao till Adolf).

  Det jävligaste av allt är att denne förvirrade bloggarnisse skitar ned allt vad vänster heter då han framställer sin förbannade jävla blogg som vänster. Fy fan vad trött man blir.

  1. Ja, han kan inte må riktigt bra. Det är en fascinerande konsprirationssajt hans skapat. Nog för att USA inte är nåt som vi kan se upp det, men samtidigt är det ju inte det enda usla landet förutom i Romelsjö och hans likars hjärnor.

 2. Bra Anders att du inte låter Romelsjö stå oemotsag då denna möjlighet tyvärr inte finns på hans egen blogg där han föga förvånande censurerar all krtik. Den enligt egen utsago, socialisten Romelsjö som okritiskt hyllar
  fascisten och högermannen Putin, den brutala diktatorn Al-Assad, gör förmodligen betydligt mer skada för socialismen än Timbro. Därför är det oerhört bra Anders att du visar på att Romelsjö inget har något med socialism att göra.

  1. Tack. Anders Romelsjö är ett stort problem. Så stort att jag tyvärr varit tvungen att blockera honom från att kommentera här på min blogg. Han agerade som ett troll så det blev omöjligt att låta honom kommentera. Precis på samma sätt som jag fått blockera ett antal högerextremister, men långt ifrån alla.

  2. ”… hans egen blogg där han föga förvånande censurerar all krtik. ”

   För några år sedan gjorde jag misstaget att skriva en kommentar hos denne bloggarnisse. Om jag kommer ihåg rätt kommenterade jag hans då i tid och otid irrelevanta refererande till att han var i Frankrike (…denne överklassprofessor har visst ett sommarhus där). Jag undrade lite stilla vad han kände för sådana som inte hade råd med hus i Frankrike att fly från höstrusket till.

   Vad gjorde jäveln då?

   Jodå, han publicerade kommentaren efter att själv ha skrivit om den till förbannad oigenkänlighet. Så gör bara jävligt uppblåsta överklassvin.

Kommentarer inaktiverade.