Icke-tänkande svenska journalister

I GP står det om valet I Alabama att det var jämnt mellan kandidaterna men att den demokratiske kandidaten till senatorsposten, Doug Jones, vann med 99 % av rösterna. Tänker inte journalisterna? Ett val kan inte vara jämnt när en av kandidaterna får 99 % av rösterna. GP hänvisar också till Aftonbladet men där står faktiskt inget sånt (men det kanske har gjort det tidigare?)

Doug Jones har förstås inte heller fått 99 % av rösterna utan i verkligheten har han fått 1,7% fler röster än motkandidaten Roy Moore när 99% av rösterna är räknade. Doug Jones har alltså vunnit senatorsvalet i Alabama mycket knappt.

Det hela är så slarvigt att GP faktiskt ägnar sig åt Fake News. Den som inte tänkt i detta fall heter Josefine Olausson. Det hela är typiskt för många journalister idag. Ingen eftertanke och ingen kontroll av uppgifter som intervjuobjekt och andra lägger fram. Fel gör vi väl alla, men detta är lite mer än bara fel.

Skärmdumpar från GP (de kommer ju att rätta till felet):

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Det menar jag och precis som du gjorde begriper alla andra också det.