Det verkar som om ETC missförstått nåt om Star Wars och Tunisien

Scenerna med underjordiska bostäder i den äldsta Star Wars-filmen som utspelar sig på planeten Tatooine spelades delvis in i gamla bostäder i orten Matmata i Tunisien. Bostäderna byggdes inte för Star Wars som en skribent i ETC verkar tro. De flesta bostäderna fanns redan och de finns fortfarande kvar i staden Matmata.

Matmata

Matmata

Kanske byggdes enstaka byggnader för inspelningen skull. Så kanske ETC-skribenten också har rätt på sätt och vis. Men det mest byggdes långt innan dess. Mycket långt innan dess. Och var bostäder långt innan Star Wars spelades in.

Till och med namnet Tatooine är från Tunisien då planeten är uppkallad efter staden Tataouine i Tunisien där delar av de ursprungliga Star Wars-filmerna spelats in.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Advertisements