Polisbil i Malmö sprängd

En polisbil som stod parkerad utanför ett polishus på Sallerupsvägen i Värnhem, Malmö utsattes igår kväll för någon typ av sprängattentat. Lite senare greps två män, födda 1991 respektive 1997, som misstänkta för dådet. De greps inte långt från platsen där polisbilen sprängdes men inte i sällskap med varandra.

Efter förhör anhölls den yngre av de två medan den andre släpptes. Han är inte längre misstänkt för inblandning. Den yngre mannen är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Skadorna på polisbilen sägs vara omfattande men bilderna tyder enbart på skador på motorhuven vilket knappast kräver nån kraftigare sprängladdning, Polisen vill inte uttala sig om vilken sorts sprängladdning det handlar om, men en kraftig fyrverkeripjäs kanske inte kan uteslutas.

I samband med sprängningen diverse människor uttalat sig på ett mindre genomtänkt sätt. Justitieminister Morgan Johansson skrev exempelvis följande på Twitter:

”Känner jag Malmöpolisen rätt så kommer man inte att backa undan för detta, utan sätta hårt mot hårt och öka trycket mot de kriminella”

Uttalandet är korkat på flera sätt. Vi vet inte om den misstänkt unge mannen är kriminella eller tillhör nåt kriminellt gäng. Om han nu är kriminell så är hårda tag är inte vad som hjälper mot kriminella gäng och kriminella.

Malmöpolisen är känd för sina ”hårda tag”, rasism med mera och de är Sveriges sämsta poliskår när det gäller att lösa brott bland tungt kriminella eller grova brott överhuvudtaget. De hårda tagen är i själva verket mycket kontraproduktiva. Den mest framgångsrika polisen när det gäller kriminella gäng återfinns i Göteborg och de använder metoder som är motsatsen till hård tag.

Att Morgan Johansson uppmuntrar polisen att använda metoder som inte fungerar visar på att vi har en okunnig och olämplig justitieminister, alternativt så har han redan börjat valkampanjen och försöker vinna valet på att leka sverigedemokrat. Problemet med det är att det enbart kommer att gynna SD.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements