Explosion dödade man i Vårby gård – naziterrorism?

Vårby gård är en förort till Stockholm. Strax efter klockan 11:00 idag inträffade en explosion i närheten av tunnelbanestationen. En man i 60-årsåldern dödades av explosionen medan hans sällskap, en kvinna i 45-årsåldern, skadades.

De två ska ha plockat upp ett föremål som de hittat på marken. När de sedan cyklade iväg från platsen exploderade föremålet. Polisen arbetar utifrån teorin att det handlar om en handgranat.Ingen normalt funtad människa skulle plocka upp ett föremål som såg ut som en handgranat. Därför måste den ha legat förpackad i någonting med borttagen säkerhetsspärr och apterad på ett sådant sätt att den skulle explodera om någon flyttade på paketet.

Eftersom det verkar var ett dåd riktat mot vem som helst kan vi nog utesluta att det handlar om något med koppling till kriminella gäng. Däremot kan det handla om någon knäppskalle med högerextrema nazistiska åsikter som vill döda invandrare eller så handlar det om nån högerextrem islamist som vill sprida skräck. I båda fallen bör det nog ses som ett terroristdåd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements