Amfetaminbeslag förvärrade gängkonflikten i Rinkeby

För några år sen fick gängkonflikterna i Göteborg nytt bränsle på grund av att ett kriminell nätverk med fokus på cannabisodling och cannabissmuggling nystades upp. Insatsen ledde till brist på cannabis för en kort tid och det ledde till nya och uppflammande gamla konflikter bland de kriminella gängen i Göteborg. Själva cannabishärvan ledde till hårda straff.

Mellan jul och nyår gjordes ett stort amfetaminbeslag i Stockholm. I samband med beslaget greps flera personer varav en eller flera kunde kopplas till ett kriminellt nätverk på Järvafältet i nordvästra Stockholm. Det nätverk som brukar kallas dödspatrullen. Detta nätverk ligger sen länge i konflikt med ett annat kriminellt nätverk på Järvafältet, ett nätverk som börjat kallas Shottaz. Amfetaminbeslaget anses nu ha spätt på motsättningarna mellan de två gängen vilket lett till två mord och ytterligare en skjutning i Rinkeby på 10 dagar.

Den senast mördade som sköts ihjäl på en pizzeria verkar dock ha varit en oberoende kriminell, en person med kontakter i båda de kriminella nätverken. Mordet på honom anses vara en hämnd för ett mord några dagar tidigare ett parkeringshus då en person med känd tillhörighet till dödspatrullen sköts ihjäl.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements