Mordet på Magnus Natschki – homofobi eller nåt annat?

Sen den 6 december är 36-årige Magnus Natschki försvunnen. Han tycks vara en konstnärligt intresserad man med vänsteråsikter som bland annat studerat konst på högskola. Han ska också vara homosexuell. Han var bosatt i Angereds Centrum (Gunnaredsterrassen) men polisen misstänker att han mördats och grävts ner i närheten av Uddevalla eller längs med E6 mot Uddevalla.

Fem män sitter häktade som misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet. En man i 20-årsåldern misstänks för mord, han nekar till brott. Den misstänkte mördaren häktades i sin frånvaro två dagar efter att det misstänkta mordet ska ha begåtts. Han greps av polis i Flensburg i Tyskland. Enligt polisen ska han ha flytt dit efter det misstänkta brottet. Ytterligare två, de misstänkta för grovt skyddande av brottsling, greps utomlands. Männen, som är i 20- och 30-årsåldern, greps i Danmark. En man i 40-årsåldern är även han misstänkt för skyddande av brottsling med brottsplats Göteborgs kommun. Mordoffret och minst en av de misstänkta härstammar från Örebro. De flesta av dem tycks bosatta i Angered, flera i Angered C.

Dessutom är en femte man häktad som misstänkt för grov misshandel. Hans namn är Tobias von Borstel och det är ende av de misstänkta som verkar ha ett längre brottsregister. Han har sen 2014 dömts för diverse trafikförseelser, bedrägeri, försök till bedrägeri, skadegörelse samt våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. Det tre senare brotten i samband med NMR:s fiaskoförsök till demonstration i Göteborg den 30 september förra året. Ytterligare en av de misstänkta, Immanuel Etcheverry Malan, dömdes också för våldsamt upplopp i samband med NMR:s fiasko.

Motivet till det misstänkta mordet på Natschki är oklart men hatbrott på grund av hans sexuella läggning ligger väl nära tillhands. Men det finns också andra alternativ.

Flera av de personer som dömdes i samband med NMR:s demonstration har på bilder kontakter med en känd nazist och högerextremist från Angered, Bechir Rabani. Den senare dog i mitten av december, enligt alla uppgifter på grund av sjukdom. I högerextrema kretsar cirkulerar dock en mängd konspirationsteorier om att han skulle ha mördats av vänsterfolk. Kanske kan detta ha något med mordet på Natschki att göra?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Mordet på Magnus Natschki – homofobi eller nåt annat?”

 1. Menar du att de som sitter häktade för mordet på Magnus har kopplingar till NMR? :-O
  Jag bor själv i Örebro och Magnus var min vän i flera år även om kontakten var svajig i och med att han flyttade runt,hans konststudier tog honom både till England och Kina, och han var mycket begåvad.
  Att läsa i tidningarna om det som hänt nu är både fysiskt och psykiskt plågsamt, och svårt att ta in.

  Magnus var smart, välartikulerad och inte sällan lite provokativ, och kunde tyvärr säkert få lågpannade och våldsamma idioter att se rött. Som du antyder finns det ju de som inte tolererar att någon är homosexuell heller.
  Just nu hoppas jag bara att de finner Magnus så att han slipper vara ensam där ute i kylan och mörkret (jag vet, honom spelar det inte så mycket roll längre, men det är så jag känner) att de skyldiga döms till hårda straff och att Magnus familj så småningom, även om det säkert blir en lång process, kan börja läka.

  1. Nej, de är inte kopplade till NMR. Rabani var inte medlem i NMR, men han var välkänd nazist. Det finns en koppling mellan honom och flera av de som dömdes för stenkastning mot polisen den 30 september De befann sig på motdemonstrantsidan). Nu är två av de personerna misstänkta för mordet på M.N.. Jag vet inte om det finns nån koppling. Men jag tycker polisen borde undersöka det. Två av de misstänkta bor bara några hundra meter från M.N,:s bostad så de kan mycket väl ha stött på varandra och råkat i verbalt bråk. Han som är misstänkt för misshandel gör det.

Kommentarer inaktiverade.