16 års fängelse för Limmaredsmord

Den 19 augusti i fjol (2017) sköts en man ihjäl i det lilla samhället Limmared i Tranemo kommun söder om Borås. Han sköts ihjäl i sin lägenhet i ett flerfamiljshus. En granne såg hur Ilber Iseni och ytterligare en man samtalade med den senare mördade mannen. Offret stängde därefter lägenhetsdörren och då sköt Iseni rakt genom dörren mot mannen. Nåt motiv till mordet har polisen inte kunnat klarlägga.

Den andre mannen åtalades också för mord men friades. Han dömdes dock till åtta månaders fängelse för narkotikabrott, grovt bedrägeri och stöld.

Att ha begått ett mord var inte det enda som den 34-årige Ilber Iseni åtalades för. Han misstänktes också ha utsatt en ung kvinna för en dödslek samma dag, något som beskrivit som rysk roulette av kvinnan. Han åtalades för mordförsök och grovt olaga hat vad det gäller detta Iseni friades dock helt från detta då tingsrätten inte ansåg det bevisat att det faktiskt skett. Han erkände att han slog kvinnan med en pistol, men nekade till det övriga.

Iseni åtalades också för en händelse i Herrljunga dagen därpå. Där sköts en man ner i ett lägenhetsområde. Först sköts ett skott inne i en lägenhet som träffade mannens sko. Därefter sköts samme man i ljumsken utanför på en parkeringsplats.

I båda fallen kom tingsrätten fram till att det inte gick att bedöma om det var medvetet tillfogade skador eller olyckshändelser. Ilber Iseni har uppgett att det varit tal om en dragkamp om vapnet där det andra skottet oavsiktligt gått av. Och då offret, en man som även han rör sig i kriminella kretsar, inte bidragit till utredningen har det inte gått att bevisa nåt annat än vad Ilseni påstår. Efter att skotten avlossats inne i Herrljunga körde 34-åringen och en kamrat av vägen och voltade ned i ett dike.

Ilber Iseni dömdes till 16 års fängelse för mord och ett flertal andra brott, grovt vapenbrott, grovt olaga hot, misshandel, stöld, rattfylleri och dopningsbrott. Han friades för är två fall av mordförsök, försök till grov misshandel och grov olaga hot.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements