Ledare i Östberganätverket misstänkt för mord i Mariehäll

Den 20 november mördades Joaquin Morales Basilio när hans bil besköts från annan bil I Mariehäll, Bromma i Stockholm. Han ansåg vara en ledande person i det så kallade Bredängsnätverket som sedan länge ligger i en våldsam konflikt med ett annat kriminellt nätverk som i media går under namnet Östberganätverket.

Nu är Herman Jalizada som anses ha en ledande roll i Östberganätverket en av de häktade som misstänkt för inblandning i mordet. Han har själv utsatts för ett uppmärksammat mordförsök i juli 2016 då han besköts och träffades med sex skott när han färdades i en bil mellan Enskede och Östberga. Bilen han färdades i besköts med flera salvor från automatvapen och han träffades av sex skott. Med sig i bilen hade han sin flickvän. Även den skjutningen föregicks av en biljakt.

Förutom Jalizada är ytterligare tre män häktade som misstänkta för mordet i Mariehäll. Det handlar om en 22-åring, tidigare dömd för grovt vapenbrott och flera narkotikabrott, en 35-åring från norra Stockholm som tidigare figurerat i utredningar om mord, vapenbrott och ­utpressningar samt en 21-åring, också han från norra Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements