Knarkfynden i Kortedala och Bergsjögänget

I maj 2017 påträffade polisen två kilo amfetamin i ett skogsparti vid Gräsmånadsgatan i Kortedala. Efter fyndet byttes narkotikan ut mot annat material och därefter lades den tillbaka. En övervakningskamera sattes upp för att platsen skulle kunna övervakas.

Några dagar senare dök två personer upp på platsen. Den ene av dem grävde upp påsen. Han var omaskerad och fastnade på film. Det visade sig vara en 28-årig man som anses var en av de ledande i det så kallade Bergsjögänget (yngre falangen). Han åtalades och fick tre års fängelse i tingsrätten för bl.a. försök till grovt narkotikabrott.

Under förra helgen (13-14 januari) gjorde polisen en razzia mot en lägenhet i Kortedala. I lägenheten gjorde ett större narkotikabeslag (cannabis). I samband med tillslaget greps 10 personer varav tre kvinnor. Lägenheten hyrdes av en av de gripna, men fler avd em brukade övernatta där. De unga kvinnorna släpptes efter förhör.

Tre av de gripna var under 18 år gamla, två av dem figurerade i en utredning om våldsamt upplopp vid ett musikarrangemang i Gamlestaden 2016 då en av dem dömdes för stenkastning.

Flertalet av de gripna har enligt GP kopplingar till Bergsjögänget och ska enligt polisen utgöra ett lokalt knarklangningsgäng underordnat ett mer organiserat kriminellt nätverk.

Flera personer från Bergsjögänget har under senare tid dömts till fängelse förutom den 28-åring som nämns ovan.

En 25-årig man fick i höstas tio års fängelse för det dubbla mordförsöket vid Komettorget, efter en dispyt som gällde en stulen moped.

En 27-årig man som förvarat tre automatvapen i sitt kök dömdes i hovrätten två års fängelse för vapenbrott och en 25-årig man fick fem års fängelse för ett dråpförsök vid Odinsplatsen på Stampen.

Slutligen avkunnades en eftersläpande dom i den så kallade Bergsjörättegången med att en 30-årig man dömdes till 5 års fängelse. Han dömdes inte i den ursprungliga rättegången då han befann sig utomlands.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements