Fängelsestraff för mord i Hallonbergen

8 personer åtalades för tre mord. Den 22 januari 2017 mördades den 25-årige Mario Ivan Semedo i Sundbyberg. Det fanns dock ett vittne till mordet, nämligen José Axelsson. Denne pratade med polisen om vad han sett. Lite över en månad senare, den 7 mars bröt sig en grupp personer in i hans lägenhet i Hallonbergen och mördade honom och hans fru.

Det första mordet skedde sannolikt på grund av de inblandade blivit osams om fördelningen av inkomsterna från försäljning av narkotika i Hallonbergen och Sundbyberg.

Polisen grep kort efter det andra mordet flera personer i närheten av mordplatsen och senare greps ytterligare några.  8 personer åtalades för inblandning morden. Nu har domen kommit. Sex av de unga männen åtalades för det första mordet, fyra för dubbelmordet. Två av de unga männen åtalades för samtliga tre mord, den 21-årige Mikael Chamoun och en 22-åring, Fouad Saleh.

Den 22-årige Fouad Saleh dömdes till livstids fängelse för alla tre morden samt övergrepp i rättssak. Fouad Saleh har tidigare dömts för två trafikförseelser och anses lida av en mindre psykisk störning, dock inte så allvarlig att han bedömts behöva vård. Han förnekade mordet i garaget, men erkände dubbelmordet.

En 21-åring, Mikael Chamoun, dömdes till 14 års fängelse för mord och medhjälp till mord, det hårdaste straffet en person som vid tiden för brottet var under 21 kan dömas till. En annan 21-åring, Amir Jabbari Taklar, fick 12 år för mordet i garaget och grovt vapenbrott. Han frikändes för misshandel och synnerligen grovt vapenbrott. Tidigare dömd till bötesstraff för bland annat trafikförseelser och olaga hot.

En 17-åring fick tre års ungdomsvård, för mord på vittnet och grovt vållande till annans död vad gäller vittnets fru. En 20-årig man, Munir Nooraldin, fick tio års fängelse för mordet i garaget. En annan 17-åring fick ungdomsvård för narkotikabrott, som inte tidsbestäms i domen och två unga män friades helt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements