Skjuten man funnen i Högsbo industriområde i Göteborg

Igår anträffades avliden i ett skogsområde i Högsbo industriområde Han hade skottskador vilket väl innebär att det handlar om ett mord i kriminella kretsar. Troligen något gängrelaterat och i så falla kanske kopplat till den gängkonflikt som finns i Tynnered-Frölunda där en mördad i ett tidigare fall också hittats på samma sätt, dumpad i ett skogsområde.

Mannen hittade i terrängen i närheten av gruvan i Högsbo precis nära stigen upp mot Änggårdsbergen från Gruvgatan. Området är välbesökt och stigen används av ett stort antal människor då Änggårdsbergen är ett relativt välbesökt motionsområde även om den aktuella stigen in i området inte är den mest använda. Kroppen kan med andra ord inte ha legat på platsen så länge. På nätterna är det dock väldigt öde så han kan antingen ha dumpats eller skjutits på platsen natten innan han hittades. Han kan med all sannolikhet inte ha skjutits eller dumpats i området på dagen.

Mannen är fortfarande inte identifierad. Förundersökningen fortsätter gällande mord/dråp. Polisen har knackat dörr i närområdet och fortsätter idag med bl. a hundsök i området. Utredning handläggs av sektionen för grova brott. I nuläget finns enligt polisen ingen misstänkt i ärendet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements