Den skjutne i Änggårdsbergen har koppling till gängkonflikter

Den 30 januari påträffades en död man i Änggårdsbergen invid Högsbo industriområde i Göteborg. Han hade dödats flera dagar innan han hittades. Då han var skjuten kunde det befaras att det var ett offer i någon av gängkonflikterna i Göteborg.

Den 31 januari skulle han ha varit med vid en rättegång tillsammans med två andra. Men han dök aldrig upp i domstolen. De var åtalade för narkotikabrott, dvs innehav av mindre mängder narkotika. Kroppen i Änggårdsbergen hade då inte identifierats och därför visste ingen i domstolen varför han uteblivit från rättegången. Han var dessutom anhållen i sin frånvaro som misstänkt för andra brott.

Den mördade som hittades i Änggårdsbergen ska enligt uppgift ha burit namnet Oliver Vesovic och varit 23 år gammal. Han hade enligt folkbokföringen ingen fast adress. Enligt uppgifter har han kopplingar till kriminella gängkretsar i såväl Majorna som Tynnered/Frölunda, däribland till Dawit Tadesse som mördades på Bärnstensgatan i Guldringen, Tynnered, den 16 juni 2017Om hans mord är det sista i serien av mord i Tynnereds-konflikten är dock ännu inte känt och det kan även handla om något annat. Att det skulle ha med rättegången att göra är dock osannolikt. Den handlade bara om ett mindre brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements