Offensiv – trist förljugen partimegafon

Del 3 av 10 i serien Vänstertidningar

Offensiv är en tidning som ges ut av Rättvisepartiet Socialisterna. Ett part i med medlemmar som i många sammanhang gör ett bra arbete, men alltid har en tendens att göra arbetet av nån annan orsak än den goda sakens skull. Nämligen i syfte att gynna det egna partiet även om detta i många fall försvårar kampen i sakfrågan.

Tidningen Offensiv är en del detta hyllande av det egna partiet och den är därför i stort sett oläslig. Det viktiga för tidningen Offensiv är inte kampen utan det viktiga är att framhäva att det är ”partiet” som står för kampen. All annan kamp är i allmänhet oviktig för tidningen Offensiv.

Tidningen hamnar ofta rätt politiskt, men genom sitt sätt att närma sig frågorna, dvs att i första hand hylla partiet och i andra hand skriva om frågan blir det omöjligt att ta tidningen på allvar. Den reduceras till en ren reklampamflett för Rättvisepartiet Socialisterna. Vilket är rätt ointressant för de flesta att läsa.

Nyheterna i tidningen tenderar också att ge en falsk bild av verkligheten där kampen för en bättre värld verkar större än den i verkligheten är. En kamp som enligt Offensiv självklart leds av partiet med stort P. Det blir förljuget. Tidningen blir och är en svintrist produkt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< De vedervärdiga – Myrdalskultens bloggar och tidningarProletären – nyanserade tvivelaktigheter >>
Advertisements