Stort tillslag mot organiserad brottslighet i Östergötland

Tidigt på tisdagsmorgonen genomförde Ekobrottsmyndigheten (EBM) i Linköping ett större tillslag i Linköping och kringliggande orter. Totalt greps sju personer under tisdagen och ytterligare en person greps vid lunchtid under onsdagen.

Tillslaget genomfördes med biträde av Polismyndigheten region öst. Samtliga anhållna personer har koppling till två bolag inom byggbranschen med säte i Östergötland. Brottsmisstankarna gäller bland annat grova skattebrott genom svart arbetskraft och osanna fakturor under åren 2015-2017.

– Vi kan konstatera att tillslaget har gått enligt plan då samtliga åtta personer som varit anhållna i sin frånvaro nu är frihetsberövade. Det handlar om grova organiserade ekobrott med ett totalt skatteundandragande om cirka 7,4 miljoner kronor, säger Anna Lander, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Linköping, i ett pressmeddelande.

– Det som nu händer är att de beslag som har gjorts i samband med husrannsakningarna ska gås igenom och analyseras för att kunna säkra bevisning. Det kommer också att hållas förhör med de personer som nu är frihetsberövade. Innan fredag kl. 12.00 måste jag ta ställning till om någon eller några av de personer som sitter anhållna ska begäras häktade, säger Anna Lander.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements