Göteborgs-Postens falskhet när det gäller gängvåld

Det grova gängvåldet i Göteborg har minskat mycket kraftigt. Skjutningarna och antalet döda i skjutvapenmord halverades under 2017 jämfört med 2016. Våldet har som helt minskat väldigt mycket i gängmiljöerna. I det läget väljer Göteborgs-Posten (GP) att fokusera på gängen på ett sätt som inte är rimligt.

Istället för att skriva om hur bra myndigheter i Göteborg arbetat gentemot gängen väljer GP istället att skrämma upp befolkningen för gängen. Istället för att visa på verkligheten så förfalskar GP verkligheten och får det att framstå som att gäng och gängbrottslighet ökar allt mer i Göteborg.

Dessutom börjar de med en granskning av mc-gängen, gäng som de senaste 10 åren inte har stått för nån större mängd våldsbrottslighet. De flesta av de gäng de listar har faktiskt aldrig förknippats med nån omfattande brottslighet alls. Jag hyser inget större förtroende för mc-gängen och deras medlemmar, men jag tycker ändå nyhetsmedia som GP borde hålla sig till sanningen.

Rapporteringen om gängbrottsligheten i GP är därför att se som helt oseriös och helt falsk. Gängen har inte blivit våldsammare och gängvåldet har minskat kraftigt i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Även GT verkar ha gjort samma märkliga nyhetsval

Advertisements