Inhuman flyktingpolitik skapar social misär i Nordstan

Enligt polisen i Göteborg är Nordstans köpcentrum fylld med afghanska ungdomar utan framtidstro och hopp. Det är naturligtvis en överdrift, men problemet finns där. Ungdomarna är utan hopp och desperata på grund av den usla svenska flyktingpolitiken. De förväntar sig inte att de ska få stanna i Sverige och de har inga människor som står dem nära eller kan hjälpa dem. Detta har lett till att de använder cannabis i allt större utsträckning.

Det handlar inte om ett polisiärt problem. Ungdomarna stör enligt polisen inte andra människor och begår inga andra brott än eget bruk av cannabis. Så några enorma narkotikaproblem som GP ropar ut i en rubrik handlar det inte om. Det är däremot ett socialt problem skapat av en inhuman flyktingpolitik. Det handlar om ungdomar som lever i social misär. Som hamnat där på grund av en usel flyktingpolitik.

Lösningen är att låta alla afghanska ungdomar som sökt asyl få stanna i Sverige. Det är omänskligt att utvisa dem till kriget i Afghanistan. Det är rättsosäkert och inhumant att använda tveksamma metoder för åldersbestämningar och det är inhumant att de blir av med sitt boende när de fyller 18 och att de då hamnar på gatan.

Hela asylprocessen och flyktingmottagandet är ovärdigt en rättsstat. Det skapar nya sociala problem som inte hade behövt uppstå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements