Advokaten Elisabeth Massi Fritz anklagad för oegentligheter

Den välkända svenska advokaten Elisabeth Massi Fritz utreds för närvarande av Advokatsamfundet då hon anklagats för flera olika sorters oegentligheter. Dels anklagats hon för att ha fakturerat för mycket genom att uppmana sina anställda att salta räkningarna, dvs skriva upp fler timmar än de faktiskt arbetat:

Nu berättar de om orimliga krav på att dra in pengar till företaget.

200 sekunder kan bland annat visa mejl som Elisabeth Massi Fritz skickat till sina anställda i augusti 2009.

– De timmarna hon ville att juristerna skulle debitera, det är helt orimligt, säger Anna Wahlström som arbetade hos Elisabeth Massi Fritz då mejlet skickades.

Dessutom anklagas hon för att ha trakasserat anställda. De olika anklagelserna har publicerats av Aftonbladet som tagit del av vittnesmål, skrivelser och dokument från 16 tidigare anställda jurister i Massi Fritz advokatbyrå. Elsibateh Massi Fritz är en mycket högprofilerad advokat och driver i stor utsträckning brottmål om har med övergrepp mot kvinnor att göra, då ofta som målsägarbiträde. Hon har också varit framträdande i #metoo-kampanjen och gjort sig kände som en kritiker av hedersvåld.

När det gäller de anklagelser som riktas mot henne förnekar hon allt. I sen skrivelse till DN har hon framfört följande:

”Jag tillbakavisar bestämt all den kritik som riktats mot mig de senaste dagarna. Mitt agerande som arbetsgivare och som advokat står jag till fullo upp för. De anklagelser som riktats mot mig om anställningsformer och debiteringsrutiner med mera är grovt felaktiga och jag är uppriktigt sagt förvånad. Av olika skäl har jag hittills valt att inte i media bemöta kritiken”,

Enligt DN välkomnar hon Advokatsamfundets utredning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements