Nazist frikänd från mordförsök på grund av Säpos vägran att vittna

Nazister sprängde vintern 2016-2017 två bomber och placerade ut ytterligare en som inte exploderade. Den sista utplacerades med Säpos vetskap och utan att de ingrep. När det gäller bomben som exploderade vid flyktingförläggning i Järnbrott så hade Säpo tillgång till teknisk bevisning som knöt den åtalade Viktor Melin till brottet.

Denna bevisning användes i praktiken inte i rättegången (visades inte upp) och inte heller vittnade någon med kunskap om Säpo:s övervakning av nämnde Melin. Istället vittnade en totalt okunnig och oinsatt Säpo-anställd. Viktor Melin frikändes därför för mordförsöket i hovrätten.

Resultatet av frikännandet är att den städare som skadades allvarligt av bomben inte kan få nåt skadestånd.

Det hela är mycket allvarligt. Säpo och åklagaren i fallet har undanhållit bevis som kunnat få den misstänkte nazisten fälld.

Redan det faktum att bombdåden av Säpo inte betraktas som terrorism är ett allvarligt problem. Att Säpo dessutom övervakar personer som placerar ut bomber utan att ingripa är ännu mer problematiskt och än värre är det genom att de undanhållit bevis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements