Skjutna på Linnégatan saknar känd gänganknytning

I onsdags kväll sköts två män när de satt i en bil vid rödljuset i korsningen Linnégatan-Landsvägsgatan i Haga/Kommendantsängen. De två männen är kända för polisen i samband med olika narkotikautredningar och är skrivna i en kranskommun till Göteborg.

De sköts av personer som att i en annan bil som gled upp bredvid dem vid rödljuset. Ingen av de skjutna tycks ha varit förare av bilen för de verkar ha körts direkt till Sahlgrenska där de lämnats. Föraren ville uppenbarligen inte bli känd så han tycks ha lämnat Sahlgrenska omedelbart. Vid ankomsten hade de tydligen livshotande skador, men nu är situationen stabil. De är dock allvarligt skadade, så allvarligt att polisen inte kunnat prata med dem.

Krogarna runt långgatorna och på Linnégatan är lukrativa platser att sälja narkotika på. Kanske har de aktuella personerna börjat sälja droger på någon annans territorium. Detta är dock i nuläget rena spekulationer och bör därför inte tas allt för allvarligt. Traditionellt anses det att det så kallade Majorna-gänget kontrollerar mycket av narkotikaförsäljningen på krogarna i Masthugget, Olivedal och Kommendantsängen.

De två skjutna har ingen känd gängkoppling, men det är ju ingen garanti för att de inte tillhör ett gäng. Än mindre är det en garanti för att inte de som sköt tillhör ett känt gäng.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!