Två skottskadade på Linnégatan i Göteborg

På onsdagkvällen skedde en skottlossning någonstans i närheten av Järntorget. Spårvägstrafiken för linje 1 stängdes av mellan Prinsgatan och Hagakyrkan och mellan Prinsgatan och Stenpiren för linje 6. Även buss nummer 60 påverkades av avstängningarna som polisen gjorde för att kunna undersöka den förmodade brottsplatsen.

Enligt en uppgift i GP ska skjutningen ha ägt rum på Linnégatan och med tanke på avstängningarna av kollektivtrafiken bör det i så fall ha varit mellan Hagabion (vid Prinsgatan) och Järntorget. Enligt de foton som finns tycks skottlossningen ha ägt rum i korsningen Linnégatan-Prinsgatan/Landsvägsgatan, dvs ungefär vid Condeco och Hagabion.

Två personer skottskadades men tycks ha körts till Sahlgrenska av några vänner då de kom direkt dit strax efter att rapporter om skottlossningen inkom till polisen.Vilket var vid 21-tiden på kvällen. De ska enligt uppgifter i media ha blivit skjutna i sin bil av några personer i en annan bil. De två männen är allvarligt men inte livshotande skadade.

Polisen uppger att männen är identifierade men inte så mycket mer.

I september 2017 var det en skottlossning i närheten, på Sveagatan i Kommendantsängen. Den gången var det ett mordförsök riktat mot en bestämd personen. Skjutningen som ägde rum i Änggårdsbergen i januari hade för sin del kopplingar till Majorna och Masthugget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!