ETC lanserar nya projekt

ETC:s egen streamingtjänst ETC Play är nu nästan färdig och en första version lanseras nästa vecka. ETC Play innehåller kvalitetslångfilmer från TriArt, dokumentärer och ett urval av det bästa från nätet. Systemet gör det också möjligt för tidningen att börja göra egna program.

Det är uppenbart att filmurvalet kommer att vara smalt vilket ger ett begränsat kundunderlag. Filmerna går dessutom att hyra och se på TriArts egen playtjänst så det blir inte heller något unikt material. Frågan är vad som kommer att hända med den senare tjänsten för ETC play får ju helt klart större exponering och större möjligheter att nå ut än TriArt själva.

ETC Play är helt gräsrotsfinansierat (crowdfundat) och målet (fem miljoner) för insamligen är snart uppnått.  ETC menar att tidningarna blir enklare att läsa och sprida, webben blir smartare och det ger enligt dem nya möjligheter att skapa motmedia.

Ett annat intressant projekt som ETC-koncernen snart ska starta är ett nytt studieförbund. De har kommit överens om ett samarbete med studieförbundet NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet).

ETC-föreningarna går in i ett direkt samarbete med NBV för att före och efter valet skapa mer folkbildning. De har också tänkt att samarbeta med gräsrotsorganisationer och nya folkrörelser.

I början arbetar de direkt i NBV:s system, senare som egen avdelning och med slutmålet att skapa ett eget studieförbund. En del i detta arbete är att skapa digitala cirklar, digitala möten runt en ledartext, en bok eller en film.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements