Ny arena i Gamlestaden är en bra idé

Yimby Göteborg har genom 6 personer lagt ett förslag om att en ersättare för Scandinavium som ny inomhusarena borde byggas i Gamlestaden. Det är ett jättebra förslag ur många synpunkter. En arena drar väldigt mycket trafik och området kring Korsvägen är redan idag övertrafikerat med enorma köer under vissa tider och på vissa dagar. Det vore bra om området kunde slippa en del av den trafik som finns idag. Dessutom kan det byggas bostäder på området och Valhallabadet kan sparas. En ny arena på en annan plats än i närheten av Korsvägen är helt enkelt en mycket bra idé

En placering i Gamlestaden skulle få mycket goda kommunikationer enligt vad de sex skriver:

Med den nya Marieholmstunneln, Marieholmsbron, pendeltågstation i Brunnsbo och Västlänken kopplas fler stadsdelar närmare Gamlestaden. Därför anser vi att en ny arena bör placeras här, mellan järnvägen och E45 vid Slakthusmotet. Här finns exploaterbar mark som ägs av kommunala Göteborgs Energi och som i dag är bebyggd med mindre industribyggnader.

Men det ä faktiskt ändå lite problematisk och jag begriper inte vad en pendeltågsstation i Brunnsbo skulle ha för betydelse. Pendeltåg ut till Hisingen får ju som det är idag ingen station i Gamlestaden. Inte heller pendeltågen österut mot Partille, Lerum och Alingsås har någon station i Gamlestaden. För att ett läge i med en ny arena Gamlestaden ska bli optimalt för kollektivtrafiken behövs det nog en utbyggnad av nya stationslägen, även om de framförallt i det senare fallet skulle hamna ganska långt från arenan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements