Hanif Bali gjorde inget fel och fick sluta twittra

Jag har försökt begripa vad Hanif Bali har gjort för fel och vad som till slut fick Moderaterna att mot honom. Det har inte gått. Jag har inte kunnat hitta nåt problem eller nåt fel med det agerande som tvingade bort honom från Twitter. Det hal var minst sagt obegripligt.

Att han varit en allmänt otrevlig, rasistisk och högerextrem mobbare och hatare på twitter har ju varit klart länge. Men det har inte lett till någon åtgärd från hans parti, Moderaterna. Ingen har brytt sig. Han har trakasserat invandrare, kvinnor, feminister och vänsterfolk. Moderaterna har uppenbarligen tyckt att hans agerande varit okej. Detta har jan inte på något sätt bett om ursäkt för och hans parti tvingade inte bort honom från Twitter.

Sen kom nån artikel i DN som hävdade att han gått Rysslands ärenden. Jag försökte begripa vad det hela handlade om men kunde inte hitta nåt märkligt alls. Nu har jag fått lite hjälp att begripa av en artikel i Aftonbladet. Hanif Bali har uppenbarligen inte gått Rysslands ärenden. Han har inte avslöjat nåt, inte kommit med nåt nytt och inte gjort nåt märkligt eller något som kan egentligen kritiseras i detta sammanhang. Men hans parti tvingar bort honom från Twitter och tvingar honom att be om ursäkt för ingenting. Det hela är en ytterst märklig nyhetsanka. Bara för att DN utan fog anklagade honom för att gå Rysslands ärenden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Knut Lindelöf har också skrivit om detta, men han verkar ha fattat ännu mindre än jag. Exempelvis är ju uppgiftlämnarna kända och att högerextremisterna kom över nyheten från början verkar ju bara ha varit en ren tillfällighet då de verkar ha begärt ut UD:s mejlkonversation på ren slentrian. Det tyckte inte heller att det hela var uppseendeväckande på något sätt.

Advertisements