Vad sysslar sossen Hermansson med?

Den socialdemokratiska ledaren i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, verkar tor att hon är nån slag maffiaboss. Hon hotar föreningar som vill anordna kulturarrangemang som hon inte gillar med att de ska förlora sina bidrag. Det är befängt. Hermansson bestämmer inte över bidragen. Det gör helt andra människor. Hon har alltså ingen som helst rätt att dra in några bidrag så att hota med det verkar osannolikt ogenomtänkt.

Politik som bedrivs genom utpressning och hot är dessutom inte demokratiskt. Det är odemokratiskt och diktatoriskt. Som jag ser det finns det inget i de regler som Göteborgs kommuns har för bidrag som möjliggör att Litteraturhuset ska kunna förlora sina bidrag bara för att de tillåter ett arrangemang, lånar ut lokal, som Hermansson inte gillar.

Vad Hermansson inte heller begriper är att fortsätter hon på det viset hon gör så bäddar hon också för att Vänsterpartiet kommer att gå om socialdemokraterna som det stora partiet i Göteborgs stad. Hermansson är uppenbarligen inte bara odemokratisk och fördomsfull, hon verkar inte heller speciellt intelligent eller klok.

Dessutom gör ju Hermansson reklam för filmen ifråga. Genom att hon agerar så som hon gör, diktatoriskt och odemokratiskt, oövertänkt och känslomässigt, blir det många fler som kommer att se filmen. Jag har exempelvis inte haft någon som helst vilja att se filmen, men tänker nu göra det. Framförallt för att se om Hermansson har rätt i att den propagerar för islamistiska och odemokratiska åsikter eller inte. Det är ju faktisk väldigt få andra som hävdar nåt sånt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Burka Songs 2.0 har tidigare visats i Göteborg. På filmfestivalen 2017.

Advertisements