Seriemördare i Högsbo?

Seriemördare är något mycket ovanligt i Sverige. Men polisen beskrivningar av ett mordförsök och ett mord i Högsbo i Göteborg tyder på att det mycket väl kan handla om att en seriemördare går lös i Högsbo.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för mordet på den 31-årige man som mördades inne i sin lägenhet i Högsbo under natten mellan den 7 och 8 mars i år.

Enligt polisen är den 31-årige man som mördades inne i sin lägenhet i Högsbo under natten mellan den 7 och 8 mars i år okänd för dem. Det finns inget som kan förklara varför någon skulle ha haft ett motiv till att mörda honom.

Mordet kopplas också ihop med ett tidigare överfall i Högsbo den 28 december förra året då en annan man attackerades inne i sin lägenhet av en okänd person. Mannen vaknade i sin lägenhet vid 03.30-tiden och utsattes då för mycket kraftigt våld av samma typ som mannen som blev mördad i mars

Mannen som blev mördad i mars och mannen som utsattes för mordförsöket i december har ingen koppling till varandra. De bor dock inte så långt från varandra och polisen tror att den misstänkte mördaren gått runt och känt på dörrar för att se om de varit öppna då inga tecken på inbrott i lägenheterna finns. Både männen attackerades i sina sängar när de låg och sov.

Polisen menar att det handlar om inbrott som gått snett, men det förfaller som en mindre trolig förklaring. Inget har ju stulits i någon av lägenheterna. Sannolikheten för en knäppskalle till seriemördare känns faktiskt större även om det är något som nästan aldrig förekommit i Sverige. En eventuell seriemördare är naturligtvis också mer skrämmande än en instabil och våldsam inbrottstjuv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements