Ann-Sofie Hermansson skriver en massa skit om extremism

I en bisarr debattartikel i GP försöker socialdemokraternas ledare i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, sätta likhetstecken mellan olika typer av extremism. Det är löjligt, felaktigt och lögnaktigt. För det är väl knappast så att Hermansson tror på vad hon skriver. Om hon gör det är det ännu värre, då har vi inte med en lögnaktig politiker att göra utan med en korkad politiker att göra. Vilket är värre. Lite fakta om svensk så kallad extremism de senaste 30-35 åren och grövre brott:

  • Nazister och andra högerextremister: cirka 30 politiskt motiverade mord och flera hundra terroristdåd varav minst två bombattentat och ett försök till bombattentat. I nazistiska terroristdåd har minst 4 personer dött under perioden utöver de cirka 30 morden.
  • Islamister (också de högerextremister): 2 terroristdåd med 6 döda inklusive en död självmordsbombare.
  • Vänsterextremister: Ingenting

Faktum är att det bara finns en enda extremism som är problematisk. Nazismen, högerextremismen. Ändå satsats minst resurser på dem. Säpo tar inte deras brott på allvar och låter dem gå fria när de begår brott. De till och med tillåter deras brott utan att ingripa. Tillåter bombattentat och mordförsök. Låter dem går fria för mordförsök och bombattentat.

När det gäller problem i skolorna visar de rapporter och undersökningar som finns att nazister står för mer än 90 procent av dessa.

Istället för fokusera på det verkliga problemet, nazisterna, svamlar Hermansson om extremister i allmänhet, jämför äpplen och päron. Det är inte ett seriöst sätt att hantera ett problem med högerextremister. För det är bara högerextremism som är ett problem.

Säpo å sin sida kontrollerar vänstern i Sverige på extrema sätt. De har betalda informatörer i vänstern, men så vitt det är känt inte bland nazister. De övervakar även vänstermänniskor som aldrig begått några våldsbrott med telefonavlyssning och personlig övervakning. Ibland går de till och med så långt att de gör inbrott hemma hos vänstermänniskor. Istället för att fokusera på den grupp som utgör det stora problemet, nazisterna, fokuserar Säpo på vänstern,

Det är dessutom helt olika anledningar till att folk dras till olika så kallade extremistmiljöer. Vänstern vill ha mer demokrati och drar till sig människor med samma uppfattning. Mer demokrati, inte mindre.

Islamister och nazister, dvs högerextremister av olika slag, vill ha mindre demokrati, helst ingen alls. Det finns inga likheter, inga gemensamma nämnare mellan dessa högerextremister och så kallade vänsterextremister. Varken på det organisatoriska, politiska eller personliga planet finns det några likheter. Att behandla eller betrakta så kallade vänsterextremister, dvs helt vanliga demokratiskt sinnade människor aktiva på vänsterkanten i politiken, på samma sätt som högerextremister av olika slag är helt orimligt och meningslöst. Korkat och dumt. Ann-Sofie Hermansson agerar med sin debattartikel precis så korkat och dumt.

Varför Säpo agerar som de gör är faktiskt svårt att förstå. Den enda vettiga anledningen jag kan komma på är politisk. De anser inte att nazister är ett politiskt och samhälleligt problem. Det betyder i så fall att Säpo är ett samhälleligt problem.

Slutligen ska jag orda lite om hur så kallad extremism bäst bekämpas. Detta görs genom att bekämpa grundorsakerna till att människor dras till högerextrema miljöer. Rasism, arbetslöshet, utanförskap, hopplöshet. fattigdom etc. Det är så ökad jämlikhet skapas.

Högerextremism i alla dess former bekämpas inte genom att skapa ett hårdare samhälle, inte genom mer förtryck och repression, inte genom förbud, inte genom att stärka polisen och det samhällsproblem som Säpo utgör, inte genom att ta bort bidrag, inte genom att hitta på löjliga regler om vad som är extremism. Hermansson gör ändå precis allt som inte kan användas för att bekämpa problemet med odemokratiska högerextremister samtidigt som hon låtsas som om hon arbetar för jämlikhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements