Sverigedemokraterna är inget problem i Göteborg

Arne Larsson är journalist på GP. Han har kommenterat Ann-Sofie Hermansson bisarra debattinlägg om extremism på ett sätt som får mig att undra om han förstår politik överhuvudtaget. Han anser att hennes utspel är till för att markera mot Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Så är det säkert, men det visar bara att Hermansson är lika dålig på politik som Larsson.

Sverigedemokraterna är inget problem i Göteborg. De har stöd av cirka 6% av väljarna i staden men splittring och förekomsten av två andra lokala missnöjespartier gör det osäkert om de ens får så stor andel av rösterna i valet i Göteborg. De kan troligen till och med ramla ur stadsfullmäktige och kommer förstås att få fler röster i riksdagsvalet än i kommunvalet, men inte i närheten av den andel de kommer att få nationellt och i andra delar av Sverige. Socialdemokraterna har inget större behov av att  vinna tillbaks väljare från dem och kan det inte heller.

Vänsterpartiet har stöd av mer än 15% av väljarna i Göteborg vilket är dubbelt så stor andel som i landet som helhet. Stödet för Vänsterpartiet växer och allt som Hermansson gjort så här långt ökar bara stödet för Vänsterpartiet. Hermansson tycks inte förstå det och inte Larsson heller.

Hermanssons linje om extremism fungerar helt enkelt inte i Göteborg. Verkligheten är annorlunda än i resten av Sverige. Folk bryr sig, engagerar sig och aktiverar sig. Därför finns det två icke-rasistiska missnöjespartier och därför är stödet till vänsterpartiet dubbelt så starkt som i resten av landet.

Stödet för socialdemokraterna kommer därför att fortsätta minska och snart kanske vänsterpartiet är det större partiet av de två i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements