Bomb i Tynnered kopplad till guldrånet i Utby?

I krypgrunden under ett hus på Briljantgatan i Tynnered hittades idag ett bombliknande föremål. Polisen uppger att det kan ha rört sig om en hemmagjord bomb:

Vid 10:01 kom larmet om ett misstänkt föremål in till polisen. Byggarbetare hade påträffat ett föremål i en byggtunnel, vilket också GT rapporterade om.

– Vi är där och med bombskyddet och arbetar. Vi kan inte avskriva det som ofarligt. Vi misstänker att det är en egentillverkad bomb eller sprängladdning av något slag. Det kan vara skarpt och vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Huset med tre trappuppgångar evakuerades och området runt huset spärrades av. Vid ettiden sköt polisens bombskydd sönder det misstänkta föremålet. Om det nu handlade om en verklig bomb skulle den kunna vara ihopkopplad med guldrånet i Utby då en man med samma efternamn som den rånade guldsmeden/guldhandlaren bor i det aktuella huset i Tynnered. Om de är släkt är dock oklart så det behöver inte ha nåt samband, namnet är inte helt ovanligt i Göteborg, men inte heller vanligt. Eller så har bomben ingenting med guldrånet att göra alls utan sammanträffandet är bara en ren tillfällighet.

Om det inte vara en bomb får väl det hela hänföras till den allmänna terroristnoja som finns i delar av det svenska samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements