IRA är inte samma sak som IS skriver Sonesson

Jenny Sonesson skriver i en ledare i GP att IS är ett större hot mot svenskar än vad IRA nånsin var. Hon har naturligtvis rätt på sätt och vis. Men hennes resonemang saknar relevans och är totalt vilseledande. Separatister och nationalister som nordirländska IRA eller baskiska ETA är och har aldrig varit ett lika stort hot mot människor i Sverige som islamister. Det är uppenbart. IS är dock i sig inget hot. På den punkten har Sonesson fel. Däremot så är enskilda människor som sympatiserar med IS ett hot i Sverige

Men nationalister är ett betydligt större hot mot människor i Sverige än vad islamister är.  Det är här som Sonesson resonemang tappar alla sans och balans. Nationalistiska och separatistiska terroristdåd är det vanligaste i Europa och det överlägset vanligaste i Norden inklusive Sverige. I Sverige utförs den här typen av terroristdåd uteslutande av högerextremister. Det handlar om cirka 100 dåd varje år i form av skolattacker, mordbränder och bomber. Till detta tillkommer omkring 1 politiskt mord per år.

Jenny Sonesson tiger still om det högerextrema våldet. Om den högerextrema terrorismen. Den terrorism som orsakar flest dödsfall i Norden och i Sverige. Hennes sätt att resonera är förljuget och falskt. Det är oseriöst, fördomsfullt och rasistiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements