Ordförande i Östersunds FK misstänkt i ekobrottshärva

Den 12 april begärdes Mikael Carlqvist i Sollefteå häktad som misstänkt för flera fall av grovt bokföringsbrott. Han blev häktad då det bedömdes att det fanns risk att mannen skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han var på fri fot. Carlqvist är sannolikt delägare i Nordic Moving AB och Flyttportalen Sverige AB i vilka bolag han är styrelseledamot. Han är också ägare till Norrfastigheter i Norrland AB samt ett antal enskilda firmor. Enligt åklagare är Carlqvist misstänkt för att ha skickat falska fakturor:

– Han har genom sitt företag skickat osanna fakturor till ett entreprenadföretag och på det sättet lurat till sig pengar, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå.

Utöver detta är Carlqvist även suppleant i styrelsen för SDAB Förvaltning AB  och Daki AB. Två bolag i vilka Daniel Kindberg är ordinarie ledamot ägare. Daniel Kindberg är VD i Östersundshem AB och ordförande i Östersunds FK. Enligt Östersunds-Posten har Daniel Kindberg också anhållits i samband med ekobrottshärva där Mikael Carlqvist häktats. Vid en razzia mot Östersundshem togs Daniel Kindbergs dator i beslag och efter förhör ska han sedan ha blivit anhållen. Ekobrottsmyndigheten ska också ha besökt Östersunds FK:

Ekobrottsmyndigheten ska ha tagit med sig personens dator från hans civila arbetsplats och gjorde även ett besök hos fotbollsklubben.

– Ekobrottspolisen var här och pratade med klubbdirektören. De ställde en enda fråga: Har personen en dator som han jobbar med hos er? De fick ett nekande svar och åkte omedelbart härifrån, säger klubbens mediaansvarige till SVT Sport.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements