Föraktet dryper på GP:s ledar- och kultursidor

Ledarskribenten Jenny Sonesson, krönikören Emanuel Karlsten och sverigedemokraten Aleksandra Boscanin på GP tycks ha en tävling om vem som kan is mest förakt för vanligt folk och engagemang. Jenny Sonesson anser att människor inte begriper vad Svenska Akademin sysslar med och därför inte borde ha nån åsikt, allra minst demonstrera till stöd för Sara Danius.

Karlsten håller med men tar i ytterligare lite. Folk kan inte stava. Sonesson och Karlstens artiklar stinker av folkförakt, förakt mot engagemang och förakt mot vanligt folk. De enda anledningar till att folk protester mot akademin är enligt Karlsten och Sonesson felaktiga feministiska övertygelser och okunskap.

Sonesson sprider dessutom felaktigheter. Det finns ingen som krävt att Frostenson ska avgå på grund av att hennes man anklagas för att ha betett sig som svin. Det finns nog ingen som anser att Frostenson har ansvar för hennes mans eventuellt grisiga och olagliga handlingar. I fallet Frostenson handlar det om att hon inte anmält jäv, att en verksamhet som hon drivit fått stora bidrag från Akademin. Dessutom kan det ha begåtts en rad ekonomiska brott i den verksamhet som Frostenson bedrivit tillsammans med sin man.  Vidare anklagas Frostenson för att ha brutit mot Svenska Akademins stadgar. Det är vad kravet på hennes avgång baseras på. Men Sonesson ljuger friskt för att försöka framställa det som nåt annat. Nåt drev mot Frostenson har jag inte sett till, varken på sociala medier eller i tidningar. Sonesson hittar på och ljuger även om detta.

För Sonesson är det viktiga att det är löjligt att protestera. Henne artikel är en litania av folkförakt.

Karlsten är som sagt var snäppet värre än Sonesson. Han drar folkföraktet ytterligare ett snäpp. När folk kallar knytblus för knutblus, så kallar Karlsten folk för analfabeter. Karlsten anser att människor inte har rätt att ta ställning kring konflikten i Akademin då folk inte har kunskap om vad Akademin gör. Dessutom är ju folk dumma analfabeter så de borde inte ta ställning alls.  Det är Emanuel Karlstens föraktfulla grundinställning. Hans artikel är en riktig folkföraktande superskitartikel. Det är en riktigt obehaglig fascistoid elitistisk inställning han visar upp. Folk ska inte protestera om de inte kan stava rätt till ett udda och konstigt överklassplagg.

Boscanin, slutligen, skriver inte om akademin, men hennes artiklar är ändå fulla av elitism och folkförakt. Eftersom det inte finns tillräckligt med jobb ska folk som lever på bidrag göra ännu fattigare är hennes linje. Vanligt folk, fattiga, ska bestraffas för att de inte kan få tag på arbete är Boscanins fascistoid inställning. Naturligtvis ackompanjeras hennes folkförakt av lögner. Det finns ingen som får mer i bidrag än vad det går att tjäna på ett jobb. Ett vitt jobb på en arbetsplats med kollektivavtal alltså. Det går säkert att få löner långt under bidragsnormen om det handlar om svarta löner och olagligheter. Är det den typen av jobb Boscanin menar att folk måste tvingas att ta genom att göra fattiga människor ännu fattigare? Det verkar faktiskt så.

Boscanin skriver i stort sett enbart obehagliga, fascistoida och föraktfulla ledartiklar och detta är bara en av många som de senaste tiden publicerat i GP. Regelbundet ljuger hon också i dem så även kring bidrag och löner. Alla tjänar mer om de arbetar. Det är ingen som avstår från arbete för att de har bidrag till sin försörjning. Men det tror Den okunniga och lögnaktiga Boscanin. Inget sådant står heller i den aktuella rapporten som hon hänvisar till. Hon ljuger och i praktiken vill hon att folk ska arbeta svart och smita med skatten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements