Sex års fängelse för grovt narkotikabrott

En långtradare från Nederländerna körd av en chaufför i 60-årsåldern som körde till Aröds industriområde övervakades av den svenska polisen. Efter en stund i Aröd kom en 40-årig man i en vit Nissan till platsen. De lastade över ett antal lådor från långtradaren till personbilen. När personbilen körde iväg stoppades den av polisen på E45:an ute i Marieholm. I lådorna hittade polisen 78 kilo amfetamin. Ytterligare ett kilo hittades hemma hos den gripne mannen vid en husrannsakan. Marknadsvärdet på amfetaminet beräknades till cirka 20 miljoner kronor och beslaget är ett av de största som gjorts i Göteborg.

Den 40-årige mannen åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott och dömdes häromdagen till fängelse i sex år och sex månader. Mannen skyllde under rättegången på att han tvingats till att transportera narkotikan och att han befann sig under hot. Rättegången tog ingen notis om detta då han bland annat inte vill uppge vem som hotade honom. Tingsrätten bedömde att mannen inte hade någon betydande roll inom vad de samtidigt bedömde vara en organiserad storskalig kriminell verksamhet. De bedömde att mannen bara var en anlitad kurir. Därför fick han ett relativt lågt straff. Den 40.årige har också tidigare dömts för narkotikabrott, 2003 dömdes han till 8 års fängelse för grovt narkotikabrott.

När det gäller lastbilen hittade polisen ett dolt utrymme under golvet i skåpet (lastutrymmet) där narkotikan transporterats,  Den 60-årige chauffören är fortfarande häktad och utredningen mot honom fortsätter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements