Varför ska fattiga bestraffas om de inte studerar svenska?

Socialdemokraterna vill införa tvång för asylsökande att studera svenska. Det är inget egentligt problem. Däremot är det ju med all säkerhet så att tvångsundervisning inte är speciellt effektiv. Men de vill också införa samma tvång för personer som har försörjningsstöd och om de inte deltar i språkstudier ska de bestraffas med med minskad inkomst. På samma sätt vill socialdemokraterna agera mot invandrare med föräldrapenning.

Fattiga ska alltså bestraffas om de inte lär sig svenska medan de som har arbete eller studerar inte ska tvingas lära sig svenska alls. Det finns gott om välbeställda invandrare vars barn inte ens lär sig svenska. Barnen sätts i privatskolor med undervisning på engelska och utan svenskundervisning.

Den lagstiftning socialdemokraterna vill införa är absolut inte rimlig, utan djupt orättvis. Det är en lagstiftning som bara slår mot de som har det sämst och bestraffar dem om de inte gör som överheten säger. Lagstiftning måste vara lika för alla och då borde också de rika och mer välbeställda invandrarna tvingas studera svenska om de fattiga ska tvingas.

Att kunna svenska är naturligtvis viktigt för den som ska leva och arbeta i Sverige. men et behövs inget tvång för att folk ska förstå det. Däremot behövs det möjligheter för människor att frivilligt kunna läsa svenska med hjälp av ekonomisk ersättning från samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!