Stor razzia mot gängkriminella i Helsingborg

Polisen i Helsingborg genomförde i tisdags en omfattande razzia mot flera adresser i staden, framförallt i stadsdelarna Drottninghög och Fredriksdal. Razzian var riktad mot gängkriminella i de aktuella stadsdelarna.

Tio personer greps vid sjutiden på morgonen i samband med razzian och senare greps ytterligare en man, en 22-åring, i Stockholm. Totalt elva personer. De greps som misstänkta för narkotikabrott och samtliga personer har häktats som misstänkta för grovt narkotikabrott. Alla häktade är mellan 17 och 22 år gamla.

De ska ha sålt cannabis och kokain i stadsdelen Drottninghög sen lång tid tillbaka, men misstankarna som ligger till grund för häktningen sträcker sig bara från november 2017.

En av de häktade personerna, en 19-årig man, misstänks också för att ha legat bakom den uppmärksammade sprängningen av entrén till polishuset i Helsingborg i oktober 2017.

Polisen har också uppgett att fler personer kommer att tas in till förhör i samband med de brott som de 11 häktade är misstänkta för. De har också beslutat att ha utökad polisiär närvaro i stadsdelen Drottninghög.

Läs mer: Gängland Helsingborg-Landskrona

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements