Jonas Ransgård yrar

Jonas Ransgård, moderatledare i Göteborg verkar ha varit svårt påverkad av läkemedel, narkotika eller alkohol när han skrev ihop en debattartikel ihop med Malmömoderaten Torbjörn Tegnhammar. För maken till rappakalja, dynga, får en leta efter. Eller så hade han kanske feber?

Ransgård anser att brottsligheten och korruptionen i Göteborg skenat långt över alla gränser. Sanningen är att brottsligheten i Göteborg är den lägsta i de tre svenska storstäderna. Korruptionen i Göteborg har i undersökningar visat sig vara ungefär som i resten av Sverige. Ransgård sprider myter och falska nyheter.

Politikerna har tappat kontrollen över skolan påstår han också. Där råder oordning och kaos enligt Ransgård. Verkligheten är att problemen med oordning och kaos i svenska skolan är enormt överdrivna. En nyligen publicerad undersökning från Karlstads Universitet visar att ordning och reda är vad som kännetecknar svensk skola. Att Göteborgs skolor ligger dåligt till i nationella jämförelser beror på stadens extrema skolsegregation där privatskolorna är en av de huvudsakliga orsakerna. Att Göteborgs skolor också har högre andel invandrare och att det i vissa skolor i stort sett inte finns några med svenska som modersmål gör saken ännu sämre. Privatskolorna är en av grundorsakerna till denna situation. Men Ransgård låtsas som om problemen handlar om ordning och reda. Han yrar helt enkelt.

Att Göteborg har en arbetslöshet som är lägre än Stockholms förbigår Ransgård med tystnad. För det skulle ju motbevisa allt han skriver om detta. Sen är det så att arbetslöshet är ett stort problem bland invandrare i Sverige. Men det är ett problem som minskar. Invandrare får idag jobb allt fortare. Sverige har Europas bästa integration. Ransgård hänger uppenbarligen inte med.

Det behövs ingen kameraövervakning, det ger varken ökad trygghet eller minskad brottslighet. Det visar ett oändligt antal vetenskapliga undersökningar. Det ökar inte ens polisens uppklarningstal. Med tanke på att polisen i Göteborg arbetat mycket effektivt och framgångsrikt i flera år med att bekämpa den organiserade brottsligheten behövs det knappast förändrade polismetoder och fler poliser. Det som behövs är mer förebyggande socialt arbete och bostäder. Ransgård yrar om saker han verkar ha dålig kunskap om och han säger ingenting om det som verkligen behövs. Det finns ingen omfattande otrygghet. Inte ens i de förorter där folk känner sig mest otrygga. Ransgård svamlar.

Jag har valt att tro att Ransgård inte ljuger medvetet, fast det kanske är det han gör. Att medvetet ljuga och sprida falska nyheter är betydligt värre än att skriva nåt obegripligt dumt under påverkan av droger eller feber. Fast jag har nog fler. Ransgård ljuger och vilseleder medvetet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements