18 års fängelse för mord i Katrineholm

Nyköpings tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål där fyra män åtalades för mord och en man åtalades för att ha anstiftat mordet. I målet fanns även ett åtal för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse avseende en handgranatsattack mot polisstationen i Katrineholm.

Målet gällde bl.a. ett mord som ägde rum den 14 maj 2017 i Katrineholm. I domen konstaterar tingsrätten att mordet var planerat och noga förberett, att den som sköt offret agerade målmedvetet och att skyttens avsikt var att offret skulle dö. Tingsrätten anser att gärningen har karaktär av en avrättning.

Två av de åtalade dömdes för medverkan i mordet. Tingsrätten har funnit det ställt utom allt rimligt tvivel att den åtalade 22-åringen, Arnauld Arakaza, var den som sköt offret. 22-åringen dömdes för mord och penningtvättsbrott till fängelse i 18 år, vilket motsvarar det längsta tidsbestämda straff som kan dömas ut för mord.

En 41-årig man, Adnan Rostam Mzori (Adnan Amedi) dömdes för medhjälp till mord. 41-åringen dömdes även för bl.a. grov utpressning och grovt bedrägeri till fängelse i 14 år. Samtidigt frikändes han från åtalet för våldtäkt samt för att ha förmått en annan person att detonera en handgranat utanför polisstationen i Katrineholm (anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse). Mannen var när brotten begicks informatör åt polisen.

Två män, en 25-åring, Fredrik Aunonen, och en 23-åring, Eddie Rydell, som också var åtalade för mord frikändes då tingsrätten ansåg att bevisningen mot dem inte var tillräcklig för en fällande dom. Även den 36-årige man, Andreas Lindman, som bl.a. var åtalad för att ha anstiftat mordet frikändes.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements