Sju åtalade för biljaktsmord i Mariehäll

Totalt kommer 7 personer att åtalas för mordet i Mariehäll på en ledare i Bredängsnätverket, Joaquin Morales Basilio, den 20 november 2017. Två åtalas för själva mordet, 4 personer för medhjälp till mord och en för anstiftan till mord.

Den man som åtalas för anstiftan är en känd ledare för Östberganätverket i 30-årsåldern, Sangar Karwan. En 33-åring, Christopher Al-Bayya, och en 24-åring, Andreas Leiva Parra, misstänks för att ha utfört själva mordet. En man i 20-års åldern, Herman Jalizada, som också han har anknytning till Östberganätverket åtalas för medhjälp till mord. Alla 4 är kända av polisen sen tidigare och har dömts för flera grova brott.

Christopher Al-Bayya är skriven i Uppsala, men tycks ursprungligen vara från Nyköping. Han har tidigare fällts för inblandning i en explosion i Nyköping där två personer dog. Explosionen var en olycka vid bombtillverkning. Han fick ett år och tio månaders fängelse för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. En annan person fick samma straff för inblandning i explosionen.

24-åringen har tidigare dömts för vållande till annans död till tre års fängelse när han var 18 år gammal efter att han skjutit sin flickvän i pannan med en pistol. Han dömdes då också för grovt vapenbrott, fem fall av narkotikabrott, fyra fall av brott mot knivlagen och två fall av dopningsbrott. Han tillhör i likhet med Christopher Al-Bayya inte Östberganätverket.

Herman Jalizada är tidigare dömd för en rad grova brott. Han utsattes själv för ett uppmärksammat mordförsök då han i juli 2016 besköts och träffades med sex skott när han färdades i en bil.

De övriga tre misstänkta är Agrin Wahab, Rasmus Gulass med klara kopplingar till Östberganätverket och Daniar Mohammed. Agrin Wahab fick den andre september 2017 en handgranat inkastad på sin krog i Märsta. Han ska enligt uppgift vara vän med Lanko Aziz som är dömd för mordet på Lejonens ledare Merhawi Aregai.

Rasmus Gulass var en av 11 personer som greps i maj 2017 efter att Stockholmspolisen genomfört en stor razzia mot Östberganätverket och det kriminella nätverket Lejonen i samband med utpressning och kidnappning. Bland de gripna fanns också Sangar Karwan och Rebas Karwan. Ett par ledande personer i Lejonen, Michael Ghebru och Kasra Ashrafi, greps också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!