Cygate-anställd i Malmö mördad

Ungefär klockan fyra på eftermiddagen den 19 maj (lördag) fick polisen i Malmö  in uppgifter om att det hade skett en skottlossning på Hyllievångsvägen i Kroksbäck. En bil stod stilla i korsningen vid Sörbäcksgatan och i förarsätet satt en man i 30-årsåldern med misstänkta skottskador. Han fördes till sjukhus där han sedan avled. Dödsskjutningen i Hyllie är en av få i Malmö detta år. Antalet skjutningar i staden har nämligen minskat kraftigt.

En misstänkt mördare grep senare under lördagen. Ett så snabbt gripande är ovanligt vid gängrelaterade mord.

Den mördade mannen tycks inte ha några kopplingar till organiserad brottslighet men däremot arbetar han på företaget Cygate AB i Malmö. Ett företag med huvudkontor i Stockholm som drabbades i en omfattande bedrägerihärva där förövarna fanns i Malmö. Bedrägerihärvan som har kopplingar till organiserad brottslighet medförde nyligen långa straff för de som dömdes som skyldiga.

Cygate AB som levererar IT-tjänster och IT-säkerhetslösningar för företags datornätverk är idag ett dotterbolag till Telia. Släktingar till personer som åtalades i den stora bedrägerihärvan arbetar på Cygate i Malmö. Cygate har också kontor i Polen, ett land där personer spelade stor roll i bedrägerihärvan. Det skulle kunna innebära att företaget och dess verksamhet kan ha mera direkta kopplingar till den stor bedrägerihärvan än att de enbart hör till de utsatta. Men det är väldigt osäkert. Det är också osäkert om mordet har med den mördade mannens arbete att göra. Det snabba gripandet av en misstänkt tyder mer på ett relationsrelaterat mord.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements