Krönikören som alltid har samma åsikter som jag

Magasinet Paragraf är en nättidning som i huvudsak handlar om brottslighet och brottsbekämpning. Jag läser den regelbundet, framförallt läser jag artiklar av Dick Sundevall och Andreas Magnusson. Den tidigare polisen Börje Carlsson läser jag också, men håller nästan aldrig med honom. Med Dick Sundevall är jag oftast överens, men inte alltid. Helt annorlunda är det med krönikören Andreas Magnusson. En gymnasielärare i svenska, religion och etik som bor i Vallda i Kungsbacka kommun men är uppvuxen i Hammarkullen om jag förstått det rätt.

Varenda krönika som Andreas Magnusson skrivit i Magasinet Paragraf kunde jag lika gärna ha skrivit. Vi verkar tycka likadant i varenda fråga och om allting. Det är nästan läskigt. Vi har sannolikt aldrig träffats. Han är ungefär lika gammal som mina döttrar och var alltså barn på den tiden när min mor bodde i Hammarkullen. Andreas Magnusson och jag har trots att vi är olika gamla, har olika utbildning och är uppvuxna på vitt skilda håll åsikter som tycks vara identiska. Vi har dock sannolikt likartad klassbakgrund och kanske är det där förklaringen ligger till att vi tycker så lika. Märkligt är det i alla fall.

Men jag tycker nog att alla borde läsa Andreas Magnusson, hans inlägg och artiklar är vettiga, bra samt fyllda med sunt förnuft och klokhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements