En anhållen för mord i Kroksbäck i Malmö

I onsdags anhölls en 23-årig man som misstänkt för mordet på David Shahin (David Shahin Fard) den 19 maj i Kroksbäck, Malmö. Har varit anhållen i sin frånvaro utan att hittas av polisen. Enligt Sydsvenskan kom mannen in självmant till polisen ihop med minst en vän. Den anhållne har förekommit i flera polisutredningar tidigare.

En tidigare misstänkt 17-åring har helt avförts från utredningen. Anledningen och motivet för mordet på David Shahin är okänt, men det kan ha kopplingar till personliga saker alternativt till organiserad brottslighet. Det senare kan i så fall antingen vara kopplat till hans arbete eller hans yngre bror som vittnat och varit målsägande i en rättegång mot gängkriminella.

Mordet ska ha föregåtts av stenkastning mot den mördades bli varvid Shahin enligt Sydsvenskan ringde polisen och bland annat uppgav namn på några personer som polisen sedan haft bland de misstänkta för mordet.

Advertisements