Handgranat mot bil och brand i svartklubb

I slutet av maj i år drabbades en svartklubb i Aröds industriområde på Hisingen av brand. Branden misstänks vara anlagd och tre personer sågs springa från platsen och sedan åka iväg i en vit Volkswagen Golf i samband med att det började brinna. En person med stark koppling till svartklubben fick i torsdags sin bli sprängd genom att någon kastade in en handgranat i bilen. Också detta brott skedde i Aröd. Polisen misstänker enligt Göteborgs-Posten att de två brotten är sammankopplade och riktade mot den aktuelle bilägaren.

Mannen som äger bilen dömdes han till ett års fängelse för grov stöld och grovt häleri efter att flera personer gjorde inbrott på ett kranföretag i Kungälv. Vid inbrottet stals en lång rad dyrbara verktyg, men de skyldiga greps bara en kort stund efter brottet då de krockade med den ena bilen de flydde i. Också en brand i ett förråd där polisen förvarade beslagtagna bilar anses vara ihopkopplat med inbrottet i Kungälv.

Advertisements