Åtal mot den så kallade Kulturprofilen

Åklagaren väckte igår åtal mot den av media så kallade kulturprofilen, Jean Claude Arnault, för två fall av våldtäkt begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011. Arnault förnekar brott.

Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, Arnault och ett flertal vittnen.

– Min bedömning är att bevisläget är robust och tillräckligt för åtal, säger kammaråklagare Christina Voigt, i ett pressmeddelande.

I mars lades andra delar av förundersökningen kring Arnaults misstänkta brott ner. De nedlagda misstankarna avsåg flera anmälda våldtäkter och sexuella ofredanden under perioden mars 2013-april 2015. Anledningen till att åklagaren lade ner dessa delar av förundersökningen var att några brott har hunnit preskriberas och att det inte gick att bevisa vad som har hänt i andra fall.

– Utöver de delar av utredningen som nu läggs ner, så fortsätter förundersökningen, sade då kammaråklagare Christina Voigt. För de delar där utredningen fortsätter, råder det fortfarande förundersökningssekretess. Nu har det alltså lett till åtal i ett fall.

Totalt var det åtta kvinnor som anmälde Arnault, men bara ett fall har alltså lett till åtal.

Advertisements